KULTUR

Hummel vil bekæmpe homofobi i dansk fodbold

Foto: Pressefoto

I forbindelse med forårets debat om homofobi i dansk fodbold besluttede Hummel at tage yderligere initiativ til at støtte idéer og projekter, der aktivt og konstruktivt kan være med til at bekæmpe homofobi i fodboldens verden.

Via sociale medier blev alle interesserede inviteret til at byde ind med tiltag, der kan være med til at fremme en god, tolerant og respektfuld tone på lægterne.

Efter at Hummel havde gennemgået de indkomne forslag, så besluttede de, at midler fra FIGHTS THAT MATTER-puljen skal gå til Teaterforeningen HiLS DiN MOR og Teatret Maskens projekt med at udvikle forestillingen ”Offside!”, der er rettet mod 12-18 årige.

Nye midler i brug for at nedbryde tabuer

”Vi har igennem årene afviklet mange kampagner og initiativer til støtte for LGBT+-sagen. Vi har arbejdet med regnbue-design på trøjer i samarbejde med forskellige klubber, produceret regnbue-anførerbind, sponsoreret trøjer til Pride, støttet LGBT+-hold osv. Vi føler, at tiden er inde til at gå mere utraditionelt til værks for at få sparket gang i debat og dialog på en helt ny måde. Derfor faldt valget på HiLS DiN MOR og Teatret Maskens inspirerende og nytænkende projekt,” fortæller Ulrik Feldskov Juul, der er ansvarlig for Hummels Company Karma-projekter.

Vinderprojektet skabes af unge, for unge

“Forestillingen ”Offside!” sætter fokus på homofobi i fodboldverdenen og udvikles med afsæt i tre ugers workshops med 8. klasse-elever fra hele Lolland og Falster, hvor de unges tanker omkring homofobi og diskrimination i sportsverdenen og deres hverdag efterfølgende omsættes til et teaterstykke af en tilknyttet dramatiker.

Når forestillingen er færdigproduceret, vil man invitere eleverne til at overvære forestillingen ”Offside!” på Teatret Masken i Nykøbing Falster, hvor den skal spille i fire uger i foråret 2021. Efterfølgende vil forestillingen blive opført på et teater i København i forbindelse med EuroGames 2021 og World Pride 2021.

Derudover vil HiLS DiN MOR tager forestillingen på turné rundt på skoler og teatre i Danmark, hvor der vil være debat med de unge om forestillingens tematikker,” fortæller Jesper Frølund Hansen, HiLS DiN MOR.

”Vi er meget glade for, at Hummel bakker op om projektet, og vi er sikre på, at forebyggende arbejde er vejen frem mod at mindske de tabuer og den diskrimination, som florerer i fodboldverdenen.”

Hummel satser på dialog og græsrodsarbejde

”HiLS DiN MOR og Teatret Maskens projekt er helt i tråd med vores grundtanker om, hvordan sport kan være med til at ændre verden til det bedre,” fortsætter Ulrik Feldskov Juul.

”Vi tror på konstruktiv dialog og netop det forhold, at forestillingen tager afsæt i de unges egne erfaringer og oplevelser med homofobi, tror vi, er vejen frem, når det handler om at fremme tolerance og respekt.”

Hummel, HiLS DiN MOR og Teatret Masken vil i den kommende tid arbejde på at invitere andre relevante parter fra dansk fodbold og LGBT+-organisationer med i udviklingen af projektet.

 

Måske skulle man også invitere Copenhagen Pride og lære dem, at dialog er bedre end udelukkelse.