Homofobiske reaktioner efter Orlando

I året efter massakren på Pulse har der været flere planer om fremtiden for natklubben.
Foto: Thomas R. Kristensen

Det lesbiske medlem af Orlandos bystyre, Patty Sheehan, har været chokeret over homofobiske reaktioner på ønsket om at bystyret skulle købe Pulse og etablere et mindested.

Etårsdagen for terrorangrebet mod LGBTQ-natklubben Pulse markeres hele dagen i Orlando, fortæller byens lesbiske byrådsmedlem, Patty Sheehan til Out & About.

”Den 12. juni har vi en hel dag med begivenheder. Vi begynder klokken ni om morgenen på Pulse, hvor Barbara Poma har inviteret de overlevende og de efterladte indenfor,” siger Patty Sheehan og henviser til orlandounited.org, hvor der er en opdateret liste over markeringerne af etårsdagen for massakren.

Homofobisk debat

Som medlem af bystyret i Orlando har Patty Sheehan kæmpet for, at kommunen skulle finde penge til at købe Pulse for at sikre et permanent mindested for ofrene for terrorangrebet.

Forslaget skabte en del debat, og da bystyret endelig bevilgede penge til formålet, afviste ejeren af Pulse, Barbara Poma, at sælge. Barbara Poma havde da besluttet sig for personligt at sørge for, at Pulse kan blive et permanent mindested.

Patty Sheehan fik selv besked om det forfærdelige angreb på selve natten, hvor det fandt sted.
Foto: Thomas R. Kristensen

”Oprindeligt havde jeg meget gerne set, at byen havde købt stedet. Men ejeren af Pulse har lavet et fantastisk stykke arbejde sammen med en gruppe i miljøet, og de har sammensat en virkelig god fondsbestyrelse. Jeg er nu helt overbevist om, at dette er den bedste løsning. Specielt når man tænker på den homofobiske tone i debatten,” siger Patty Sheehan.

”Nogle har fremført, at det ikke er i orden at købe en sådant sted for at lave et mindested. Det er ok, at New York købte og etablerede et mindested efter 9/11, så hvorfor er det ikke ok, at vi køber og etablerer et mindested på Pulse? Jeg er skuffet over, at det ikke er alle, som har bakket op om det formål. Og jeg er skuffet over de homofobiske angreb, som endda har ramt ejeren af Pulse, på trods af at hun ikke selv er homo,” forklarer Patty Sheehan.

Dybt påvirket

Patty Sheehan fik selv besked om det forfærdelige angreb på selve natten, hvor det fandt sted.

”Da jeg fik det første telefonopkald, var antallet af døde 21, men det endte med at nå op på 49. Som medlem af bystyret havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle være med til at håndtere det værste masseskyderi i USA’s historie.”

Begivenheden har påvirket Patty Sheehan dybt, og hun deltager derfor i stort set hele programmet for markeringen af etårs-dagen for terrorangrebet i Orlando.

 

Læs også: Regnbuefarvet mindesmærke ved Pulse