SAMFUND

Har fået sine kolleger med i pride-optoget

Jon Rex Andersen.

Jon Rex Andersen er 53 år og lærer på Lindevangskolen på Frederiksberg, hvor han har været ansat siden 2007.

 Jon Rex Andersens kolleger vidste, at han var bøsse. Men han troede, at det ville være sværere at være åben om sin homoseksualitet over for eleverne og deres forældre.

”Det var faktisk meget nemt, og jeg oplevede slet ikke noget negativt,” husker Jon Rex Andersen, som er tidligere arbejdsmiljørepræsentant.

Under Copenhagen Pride var han frivillig i debatteltet. Han hørte en debat om LGBT-personer på arbejdspladsen, og om man kunne være åben om det.

”Jeg så, at der var repræsentanter fra forskellige fagforeninger, men ingen repræsentant fra Danmarks Lærerforening. Jeg ringede derfor til vores kredsformand for Frederiksberg og sagde, at jeg ikke kunne forstå, hvorfor der ikke var nogle lærere med. Det var med til, at vi året efter var med i pride-optoget for første gang og lige siden har været det,” forklarer Jon Rex Andersen.

Antallet af deltagere fra Frederiksberg Lærerforening i pride-optoget er vokset til over 100 deltagere, både LGBT’ere og heteroseksuelle.

”Det er vigtigt, at børn og unge har nogle voksne, som de kan spejle sig selv i. Der sidder omkring 25 elever i hver klasse, og nogle af dem har brug for LGBT-rollemodeller. På Lindevangskolen markerer vi også hver år pride-ugen og har gjort det til en lille event, og det samme har flere andre skoler på Frederiksberg. Vi markerer mangfoldigheden, og at der er plads til alle, uanset hvad man nu er,” understreger Jon Rex Andersen.

Da han hører, at DLF, Danmarks Lærerforening, fra centralt hold ikke deltager i Copenhagen Pride, lyder hans klare svar:

”Det synes jeg er en falliterklæring. Selv om DLF som hovedorganisation ikke er med i pride-optoget, så er alle velkomne hos os i Frederiksberg Lærerforening,” understreger han. Det er nemlig vigtigt at være synlige og være med til at markerer mangfoldigheden.”

Se også: Kampen om sproget i idrættens verden