SAMFUND

Ghana: “Den homoseksuelle pandemi værre end Covid”

Formanden for parlamentet i Ghana Alban Bagbin mener, at homoseksuelle er værre en Covid-19 pandemien.                        Foto: Wikipedia

I afrikanske Ghana vil parlamentet gøre livet vanskeligere for LGBT+ personer. Det skal blandt andet gøres ved at fremme ”homoseksuel helbredelse”.

I Ghana arbejder parlamentet tilsyneladende på at stramme landets love overfor seksuelle- og kønsmæssige mindretal.

Her har parlamentets præsident Alban Bagbin i sidste uge modtaget et lovforslag, der byder på flere stramninger. En lov som Bagbin støtter og forventer kan vedtages i de næste måneder.

Det forventes at menneskerettighedsaktivister og organisationer får et forbud mod at kæmpe for LGBT+ rettigheder. Derudover skal terapiforløb, der ”kurere” homoseksualitet støttes af staten. Men de konkrete tiltag kendes endnu ikke.

Vil bekæmpe perversioner

”Lad mig sige det klart og tydeligt. Homoseksualitet er ikke en menneskerettighed. Det er en valgt livsstil, en seksuel præference”, forklarer parlamentsmedlemmet Sam Nartey George, der er en af forfatterne til lovforslaget på Facebook.

Parlamentets formand Alban Bagbin har flere gange beskrevet homoseksualitet som en ”pandemi”, som alle borgere og staten bør bekæmpe.

”Denne pandemi er værre end Covid-19. Jeg er så glad for, at vores elskede Ghana står sammen i denne kamp”.

Det ser ud til at Bagbin kan regne med kraftig støtte fra befolkningen. I en undersøgelse offentliggjort af Africa Center for International Law and Accountability (ACILA)i februar måned er hele 87 procent af befolkningen imod at homoseksuelle har lov til at tale offentligt om den diskrimination de oplever. Ligeledes skal de ikke længere kunne organisere sig.

Personer der lever i homoseksuelle forhold kan allerede straffes med tre års fængsel.

Mere om Ghana her.

Læs også: 40 år med hiv/aids – Fortæl om dit liv med hiv