KULTUR

GAG flytter i større lokaler

Den Anden Side.

GAG har siden åbningen først i 2023 været en populær natklub i det københavnske LGBT+ miljø. Nu flytter GAG i større lokaler.

Vi har mødt Joakim, der sammen med sin mand, Johan, står bag GAG for at høre mere om flytningen af GAG fra Modul til Den Anden Side.

Nu flytter I GAG fra Modul til Den Anden Side?

”Ja, vi blev spurgt for et par måneder siden, om vi var interesseret og efter et par møder med ejerne af Den Anden Side, kom vi til den konklusion, at det nu var tid til at tage det næste skridt for GAG. Vi havde brug for et større sted, og det tilbyder Den Anden Side. Det det er rigtig fede lokaler, med et fantastisk lydsystem.”

Vil der være nogen forandringer?

”Ikke rigtig fra GAG-konceptet. Vi vil stadig lave fantastiske bookinger med fokus på DJ’s, der aldrig har spillet her. Peter, vores booker, håndterer det stadig, og efter ni arrangementer begynder vi nu at få nogle af DJ’ene til at blive resident.”

”Lokalet er dog en kæmpe forskel: To dansegulve, større mainfloor, to store barer, flere sidde- og afslapningsområder og selvfølgelig større darkroom. Og så vil der være en plukker ved døren i hele åbningstiden, som sørger for at lukke de rigtige mennesker ind. Jeg vil også selv være meget i døren, da jeg kender stamgæsterne på vores gamle lokaler.”

Nye DJ’s

Kan du afsløre nogle DJ’s, som du har booket indtil videre?

”Vi har mange i pipelinen, men her er et par navne: Rikhter, der spiller live, Sev Dah og Sandra Mosh, og selvfølgelig vores nuværende residente.”

Hvornår er den første fest på den nye klub?

”Det bliver den 15. september. Jeg har allerede afsløret halvdelen af lineup’en. Og vi har flere booking-aftaler med DJ’s, men jeg vil ikke afsløre dem alle endnu,” griner Joakim.

Har drevet klubber i over 35 år

Du har drevet klubber i over 35 år. Hvad holder dig i gang?

”Jeg startede som DJ i 1993. Jeg var lige kommet hjem fra San Diego, hvor jeg boede i seks måneder, og alle spillede eurodisco i Sverige. Jeg hadede det og startede med DJ tribal house. I 1995 startede jeg min første klub ”The Temple”. Siden da, har jeg startet adskillige klubber, de fleste af dem succesfulde. Nytåret 2000-2001 startede jeg homo-klubben WONK i Malmø, den kørte jeg i 17 år. Det var også her jeg møder min bedre halvdel seks måneder senere.”

”Da vi lukkede Wonk og åbnede Red Shoe i Malmø, sagde jeg ikke flere natklubber. Men der gik mindre end et år, så åbnede vi X Malmø, men grundet covid var her kun åbnet i fire måneder. Vi besluttede så at sælge begge steder og flytte til København.”

”Efter at vi havde holdt World Pride-afslutningsfest på Halvandet i København, åbnede vi Red Shoe i Istedgade, og nu er vi flyttede ind i homoområdet i Kattesundet 6, hvor vi åbnede SIX CPH.”

”Men mine fingre kløede stadig efter at lave en natklub. Så det har vi nu med GAG, som er en slags opfølgning til X, bare større og med to dansegulve.”

Begyndte i København i 1990’erne

Men du begyndte i København, før du flyttede hertil?

”Ja i 1990’erne var jeg resident DJ på PAN. Men min yndlings homoklub her i København var After Dark, kælderen var bare wow, Alexis spillede der, og det var magisk. Og efter lukketid var det Sunrise på Melonen indtil middag. Den klub er den bedste klub, jeg nogensinde har været i. Det slår både NYC, London og Berlin. Det har nok noget at gøre med musikken dengang, og ja, det var så meget bedre i 1990’erne.”

”Raves i København var enestående. Og jeg er glad for at have oplevet de tider, både 1980’erne med Depeche Mode, Kraftwerk, Nitzer Ebb, Front 242 osv. og så i 90’ernes transformering til house, techno og trance.”

”Afslutningsvis vil jeg bare sige, at vi glæder os rigtig meget til at rave sammen med jer alle i vores nye hjem!”

Det nye GAG åbner på ”Den Anden Side” på Axeltorv 5 (Under Palads-biografen). Første gang er fredag den 15. september.

Følg med på gagcph.

 

Læs også: BAR 6 – Københavns nye LGBT+ bar