SAMFUND

Filmfestival på Færøerne

Minority filmfestival i Færøerne for sjette gang.

Diversiteten hyldes i det lille øsamfund

For sjette gang præsenteres Faroe Islands International Minority Film Festival (FIMFF) i Thórshavn den 1.-4. september 2022. Med et overraskende bredt program har folkene bag festivalen formået at samle filmskabere fra Færøerne, Grønland, Danmark, Sverige, Tyskland, Canada og USA. Årets festival har fået undertitlen ’Equal Rights’.

Debatter er vigtige

Som en minoritetsfestival handler filmene ikke kun om LGTB+ emner, men også om andre minoriteter. Dertil er skabt en ny række af forkortelser, QTPOC, der står for Queer, Trans og People of Colour. De fleste af fimene efterfølges af en debat, så publikum kan stille spørgsmål til instruktører og skuespillerne og komme med kommentarer, ligesom der også er indlagt paneldiskussioner i programmet.

WOKE er med

Skaren af film breder sig over både dokumentar, animation og spillefilm. Ud over de queer-relaterede produktioner bliver emner som ’Kvinder i politik’ og ’Retten til abort’ også taget under behandling. Med den konstante udvidelse af queer-begrebet og den øgede fokus på, hvordan vi egentlig behandler og omtaler hinanden ser WOKE ud til at spille en meget større rolle i fremtiden. FIMFF er således med helt fremme.

Film på nettet

Festivalen løber over fire dage og er en oplagt mulighed for at få en forlænget weekend med et seriøst indhold, men hvis man ikke lige har planlagt en rejse til Færøerne, kan filmene også ses online den 5.-11. september.

Linket er endnu ikke helt klart oplyser arrangørerne, men det kommer snart.

Faroe Islands International Minority Film Festival, Nordens Hus og Reinsaríid, Thórshavn, Færøerne, 1.- 4. september 2022.

Meget mere om filmfestivalen kan du finde her.

Læs også: Fem anholdte forud for Sønderborg Pride