Et lys i mørket på World Aids Day

Konferencier Jens-Christian Wandt henviser til Poul Nyrup Rasmussens tale ved den første koncert hvor han talte om bekæmpelsen af isolation, hvilket lige så vel kunne gælde i dag.
Foto: Niels Holm

AIDS-fondets julekoncerten fandt sted i Trinitatis Kirke 1. december 2020.

AIDS-Fondets årlige kirkekoncert på World AIDS Day med musik, ord og fællesskab tænder atter lys i en mørk tid.  Den smukke og stemningsfulde tradition, der hvert år fører os ind i december.

Koncerten var hurtigt udsolgt, fordi der var begrænset pladser grundet Corona restriktionerne. Hele koncerten blev dog i år live-streamet – så hvis du ikke kunne følge live med, så kan du også se den her.

Også Aids-fondets Præsident Susse Wolds tale bar præg af Covid-19 pandemien. Men med grundlag i sit yndlingseventyr “snedronningen” skildrede Susse Wold forskellen mellem det kolde og kyniske og det varme og kærlige. Vores eget ansvar for hvordan vi ser verden, med en splint i øjet, eller gennem hjertet. Ingen skal føle kulde pga. en diagnose. Det er virus, der skal bekæmpes og aldrig mennesket.

 

Direktør for Aids-Fondet Andreas Gylling Æbelø nævnte vigtigheden af ikke at vende ryggen til Hiv & Aids-sagen, alt mens Covid-19 raser i verden. Han takkede de mange frivillige og mindedes de mange, der har mistet livet til  hiv og aids.

 

På World AIDS Day den 1. december blev der traditionen tro tændt lys til minde om dem, som er døde på grund af aids. Dette kunne opleves ved Trinitatis Kirke (Rundetårn) i København i dag.

 

Læs også: Hiv-kurven er knækket i Danmark