Disney-børneserie får homo-forelskelse

Cyrus til venstre, og Andi i midten bliver forelsket i den samme dreng. Det sker i sæsonpremieren på sæson to af børneserien ‘Andi Mack’. Billedet er fra sæson et.
Foto: Disney Channel / PR

TV-serien ‘Andi Mack’ får i sæson to et handlingsforløb, som nok skal trække amerikanske homo-forskrækkede forældre og organisationer til tasterne.

’Andi Mack’ henvender sig til børn i 10-års alderen, og havde i går premiere på sæson to på Disney Channel. I sæsonpremieren bliver de to bedstevenner Andi (Peyton Elizabeth Lee) og Cyrus (Joshua Rush) forelskede i den samme dreng. Navnet Andi bruges af begge køn, og i dette tilfælde en pige. Cyrus en dreng.

”Det sender et stærkt budskab om inklusion og respekt for menneskeheden”, siger en Disney-talsperson til engelske BBC.

På Instagram skriver skuespilleren Joshua Rush, at han er ”så stolt over at kunne bringe Cyrus’ skelsættende historie til live”.

Ifølge BBC gør Disney opmærksom på, at der i forbindelse med produktionen af afsnittet har været samarbejde med USA’s største LGBTQ-gruppe, PFLAG.

”’Andi Macks’ produktionshold fanger afsløringsøjeblikket med sådan en omtanke, omhu og autenticitet, at det for nogen vil være et øjeblik, de kan huske tilbage på, og for mange andre et øjeblik at lære af”, siger Jaime Grant, der er direktør i PFLAG.