OPINION

DF vil ikke give homoseksuelle asyl – det vil EL

Kaj Erik Andersen har beskæftiget sig med politik siden 1969, med særlig vægt på solidaritet, menneskerettigheder og ytringsfrihed. Ytringsfriheden skal bruges med respekt for andre menneskers integritet. I 28 år har Kaj Erik haft den homopolitiske vinkel med inde over, og i dag er hele LGBT-familien inkluderet i det han beskæftiger sig med.

Flygtningenævnet vil udvise tre lesbiske kvinder til Uganda, som har en af Afrikas hårdeste love mod homoseksualitet. Det er lige vand på Dansk Folkepartis mølle, mens Enhedslisten raser.

Af Kaj Erik Andersen

Læs opdateringer, fra den 29.7. kl. 14.30 og den 1.8. kl. 21.40, nederst i indlægget.

Den groteske sag, med at Flygtningenævnet vil udvises tre lesbiske kvinder til en uvis skæbne i hjemlandet Uganda, har ført til, at Dansk Folkeparti har benyttet lejligheden til at kridte banen op med deres evindelige fremmed- og flygtningefjendske standpunkter, som i dette tilfælde bliver krydret med en gang gammeldags homofobi.

Enhedslisten raser både over Dansk Folkepartis udmelding, samtidig med, at de kalder Flygtningenævnets afgørelse grotesk.

Uganda har en af Afrikas hårdeste love mod homoseksualitet.

Som følge deraf er behandling og diskrimination af homoseksuelle ydmygende og nedværdige. Trusler og vold er taget til og det er farligt at leve som homoseksuelle i Uganda.

De tre lesbiske kvinder mandag blev fængslet af dansk politi med henblik på udvisning til Uganda.

Deporteringen kritiseres af LGBT Asylum og talsperson Hanne Gyberg siger:

”Man kan ikke leve åbent som homoseksuel og forvente sikkerhed i Uganda. Derfor er det er en krænkelse af deres menneskerettigheder at sende disse mennesker tilbage til et land, hvor de ikke kan leve frit”.

Kilde: Politiken.dk

 

Man kan naturligvis ikke forvente at få opholdstilladelse i Danmark, fordi man påstår, at man er homoseksuel. Også selv om man skal deporteres til et land, hvor man risikerer at blive forfulgt, lyder det fra Dansk Folkeparti (DF).

Tidligere torsdag kom det frem, at tre kvinder fra Uganda, som har søgt asyl i Danmark på grund af deres homoseksualitet, inden længe skal deporteres til deres hjemland.

– Jeg er helt med på, at der er lande i verden, hvor det ikke er nemt at være homoseksuel.

– Men det kan naturligvis ikke være ensbetydende med, at alle homoseksuelle i de pågældende lande kan få en opholdstilladelse i Danmark, bare fordi de finder vej hertil. Det ville være stærkt uholdbart, siger Martin Henriksen.

– Når de pågældende personer er sendt hjem, så er de ikke længere vores ansvar. Men skulle jeg give et råd, så skulle de nok af hensyn til dem selv lade være med at gøre et nummer ud af det, hvis de rent faktisk er homoseksuelle.

– Det vil nogen sikkert opfatte som en hård melding. Men jeg tror også, at de fleste danskere kan forstå, at det ikke nytter noget, at folk kan vide sig sikre på en opholdstilladelse, fordi de påstår at være homoseksuelle, siger Martin Henriksen.

Kilde: ritzau fra information.dk

 

Det hører ingen steder hjemme, at Udlændingestyrelsen vil hjemsende tre lesbiske asylansøgere til Uganda.

Det mener Enhedslistens fungerende udlændingeordfører, Finn Sørensen.

– Det er grotesk, at man vil udvise homoseksuelle til Uganda. Danmark har været i front for at fordømme forfølgelsen af homoseksuelle i Uganda.

– Det tyder på, at Udlændingestyrelsen slet ikke har forholdt sig til deres seksualitet. Det skal man da gøre, når der er tale om et land, hvor alle fornuftige nationer er enige om at fordømme deres behandling af homoseksuelle, siger Finn Sørensen.

Kilde: Enhedslisten på facebook

 

DF’s udlændingeordfører, Martin Henriksen, kommer med udtalelser som:

“påståede homoseksuelle”, “det kan naturligvis ikke være ensbetydende med, at alle homoseksuelle i de pågældende lande kan få en opholdstilladelse i Danmark”, “så skulle de nok af hensyn til dem selv lade være med at gøre et nummer ud af det (at de er homoseksuelle – KEA)”.

Han skaber bevidst tvivl om kvinderne er homoseksuelle. Han giver indtryk af, at homoseksuelle vil vælte ind over vores grænser, hvis vi hjælper de tre. Han forlanger, at de ikke må leve deres liv som dem de er, nemlig homoseksuelle.

Det er ren manipulation og propaganda fra nederste hylde.

Desuden slutter han af med “når de pågældende personer er sendt hjem, så er de ikke længere vores ansvar”.

Martin Henriksen er ganske enkelt et kapitel for sig selv, når det gælder mangel på empati og medfølelse og han giver en opvisning i, hvor følelseskold man bliver, når man lukker den virkelige verden ude af sit sind.

 

Out & About på facebook:

Martin Henriksen plejer ellers nok at kæmpe for ret til at udtrykke sig som man vil. Men er din seksualitet et problem for andre, så skal du bare undertrykke den.

Hvad er det for en middelalderlig holdning, og knæfald for homofobisk tankegang for blot at undgå tre asylansøgere?

Hvad mener du? Har han en pointe, eller er han efterhånden Danmarks svar på Donald Trump? Spørger Out & About.

 

Jeg konstaterer:

Når Flygtningenævnet har besluttet, at sende tre lesbiske kvinder tilbage til Uganda, som er kendt for at behandle homoseksuelle horribel, fordi homoseksualitet er forbudt, er det er en krænkelse af deres menneskerettigheder.

Derfor burde et land som Danmark, hvor homoseksualitet er en anerkendt grund til at give asyl, ikke synke så dyb, at vi tillader den slags skalten og valten med vore medmenneskers liv og helbred.

 

Opdatering 29.7. kl. 14.30

Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper skriver på facebook:

Tre lesbiske kvinder har fået afslag på asyl i Danmark. Den ene vil allerede mandag blive sat på et fly til Uganda. Det sker på trods af, at hun har holdt taler til både Gay Pride i København og på Enhedslistens årsmøde i 2015 og talt åbent for LGBTQ-personers rettigheder.

Uganda er ikke et hvilket som helst land. Homoseksualitet er kriminelt, og kan give fængsel på livstid. Bøsser og lesbiske forfølges. Jeg har meget svært ved at forstå, at vi stadig ikke er kommet så langt i Danmark, at vi har indset, at kampen for lige rettigheder også indebærer, at vi stiller os i mellem, når andre bliver angrebet.

At det også er vores problem, når Uganda behandler deres egen befolkning som kriminelle, bare fordi de har en bestemt seksualitet. Og at vi selvfølgelig ikke sender mennesker tilbage i armene på forfølgere og et styre, der vil sende dem bag tremmer, fordi de elsker nogen af et bestemt køn.

 

Opdatering den 1.8. kl 21.40

Mandag den 1. august meddelte Flygtningenævnet, at de har besluttet at genoptage sagen om en lesbisk kvinde fra Uganda, som får lov til at blive i Danmark, mens sagen behandles. Hun skulle ellers være udsendt samme dag.

Nikolaj Villumsen, Enhedslistens menneskerettighedsordfører, vil have Udlændingestyrelsens praksis over for homoseksuelle undersøgt. Han siger til Information:

Det er dybt problematisk, at lesbiske kvinder fra Uganda står til udvisning fra Danmark, når man kan få livsvarigt fængsel i Uganda for blot at være homoseksuel.

På sin facebookside skriver han den 1.8.kl. 20.30:

Danmarks skal ikke udlevere homoseksuelle til Uganda, hvor de risikerer livsvarigt fængsel. Derfor er det positivt at Flygtningenævnet nu genoptager sagen med den ene af de tre udviste lesbiske kvinder, men de aktuelle sager tyder på at der er noget helt galt i med praksis omkring homoseksuelle asylansøgere i Udlændingestyrelsen. Derfor rejser jeg nu sagen overfor integrationsministeren.