Copenhagen Pride 2011

Copenhagen Pride parade 2011.
Foto: Collage

Copenhagen Pride Parade i 2011 fulgt stort set samme rute som i 2010 med mindre ændringer på grund af metrobyggeri på Nørrebro, men som de foregående år begyndte paraden også denne gang ved Frederiksberg Rådhus.

Antallet af tilmeldte til Copenhagen Pride parade er steget fra 1.400 sidste år til cirka 3.000 i år. Dermed blev 2011 det hidtil største år for den københavnske homo-parade. I flg. politiet var der op mod 80.000 i gaderne for at se og bakke op om Copenhagen Pride.

Der vare dog et enkelt voldstilfælde på Vesterbro, hvor en mand, der kørte på cykel af Søndre Boulevard, blev overfaldet, angiveligt fordi han var klædt ud og derfor blev antaget at være bøsse, ellers gik alt i god ro og orden.

Forrest i paraden gik Bøsserup Pigegarde og udover flere grupperinger fra LGBT-miljøet sås også flere virksomheder bl.a. deltog DSB, Nykredit og Novo Nordisk for første gang.

Bøsserup Pigegarde.
Foto: Poul Hermann

Det var politik der prægede dette års paraden, hvor fire partiledere deltog, og borgmestrene i København og Frederiksberg opfordrede regeringen til at droppe forbuddet mod homoseksuelle ægteskaber.

Helle Thorning-Schmidt, gik sammen med Frank Jensen med i paraden.
Foto: Poul Hermann
Out & About var igen i år gået sammen med Citroen og Magasin om at deltage i paraden.
Foto: Poul Hermann

Læs også: Pridens historie i Danmark

Se også: København eksploderer med homoer til Pride-parade