Copenhagen Pride 2008

Parade blev ført an af STOP AIDS med budskabet; Safe Sex is Here to Stay og flere af barerne havde traditionen tro vogne med.
Foto: Bert Svalebølle

Parade var større end nogensinde og paraderuten gik igen i 2008 fra Ydre Nørrebro til Indre København.

Tusindvis af homoer og heteroer gik med i årets parade, som blev anslået til at være den største homoparade gennem København siden Europride i 1996.

Copenhagen Pride var tæt på konkurs

(Opdateret 06-11-2018)

Tidligere på året, havde det set sort ud for afholdelse af Copenhagen Pride og paraden i 2008. Efter Københavns Kommunes Kulturudvalg havde valgt at smække kassen i og stoppet tilskuddet til Copenhagen Pride i 2008 og givet afslag på en ansøgning om 260.000, havde bestyrelsen valgt at indkalde til et stormøde den 25. februar. Det eneste punkt på dagsorden var at lukke foreningen.

Daværende Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), sagde til BT den 14. februar: – Jeg synes, at paraden er en både festlig og meget vigtig begivenhed for København. Men jeg kan ikke ændre på reglerne. Jeg har heller ikke en ekstra pose penge, som jeg bare kan finde frem.

Men selv om kulturudvalget i første omgang havde sagt nej til at støtte årets Copenhagen Pride og parade, så kunne daværende Kultur- og fritidsborgmester i København Pia Allerslev (V) nogen tid efter meddele via Ritzau, at politikerne nu havde ombestemt sig og bevilget et støttebeløb på 150.000 kroner.

En del af forudsætningerne for bevillingen fra Københavns Kommune var, at pengene skulle gå til at arrangere årets pride og ikke til at afbetale gammel gæld. Copenhagen Pride havde hidtil været tynget af en gældspost til DGI-Byen på 250.000 kroner.

Begrundelse for de nu alligevel ville give tilskud til Copenhagen Pride, var at der i 2009 skulle afholdes Outgames i København og her var det vigtigt for politikerne på Rådhuset i København, at der også blev afholdt Copenhagen Pride og parade, da dette var planlagt som en del af den store internationale event, som Outgames skulle være.

Ny formand og bestyrelse i Copenhagen Pride

Copenhagen Pride fik ny formand og nye bestyrelsesmedlemmer efter en ekstraordinær generalforsamling den 13. marts. Den nye formand blev Martin Dufke, der i homomiljøet blandt andet er kendt som frivillig i STOP AIDS og tidligere næstformand i LBL-København.

”Selv om vi er kommet sent ind i arbejdet, vil Copenhagen Pride komme til at ligge på samme niveau som sidste år. Næste år er præget af World Outgames, men i 2010 er det vores ambition at arrangere en væsentlig større Pride her i København,” sagde den nye formand til Out & About.

Ved generalforsamlingen var Copenhagen Pride i den gunstige situation, at der var kampvalg om de fire bestyrelsesposter, som var på valg. Dertil kommer, at to folketingsmedlemmer, Simon Emil Ammitzbøll og Mogens Jensen, var blandt kandidaterne, og de blev begge valgt til bestyrelsen. Også Stine Schulz og Ole Santos blev valgt som nye medlemmer af bestyrelsen, og bestyrelsen udpegede efterfølgende Stine Schulz som ny næstformand. Derudover består bestyrelsen af Christian Knudsen og Karsten Strunge, der fortsætter fra den afgående bestyrelse. Tejs Thure Oliver Lindhardt og Esben Laulund blev valgt som suppleanter.

Tivoli med i Copenhagen Pride

En ny mærkedag – Tivoli Goes Gay – indledte lørdag den 9. august Copenhagen Pride-ugen. Ved Tivoli Goes Gay præsenterede forlystelseshaven festlige indslag samt masser af musik på Plænen.

“Vi har gennem årene fået en del henvendelser fra gæster og bestyrelsen bag Priden om et ønske om Tivolis deltagelse i festlighederne, men vi har ikke kunne finde den rigtige form. Det føler vi, at vi har nu. Med denne dag ønsker vi at give Priden en festlig start på den ugelange begivenhed. Vi ønsker på ingen måde genere eller konkurrere med den store Pride-dag om lørdagen. Derfor lægger vi vores arrangement ugen før. På den måde håber vi, at være med til at gøre København til en stolt og festlig Pride-by,” sagde Tivolis underholdningschef Peter Rose til Out&About.

Maskens bodypaintede smølfer vakte stor opmærksomhed.
Copenhagen Pride Parade 2008.
Også Studiestræde var i Pride mode, og der var fest i gaden til langt ud på aftenen.
Rådhuspladsen der var slutdestinationen for paraden bød på et stort show, der startede kl. 16 og varede til sent ud på aftenen.

Læs også: Pridens historie i Danmark