KULTUR

Conchita Wurst må ”dø”

Det er måske snart slut med Conchita Wurst.

I et interview med tyske Die Welt fortæller kunstneren bag Conchita Wurst, at hun må ”dø”, så han kan komme videre med sin karriere.

”Jeg har ikke længere brug for hende”, lyder det fra kunstneren bag den skæggede Melodi Grand Prix-vinder, den 28-årige østrigske sanger Tom Neuwirth. Han forbereder sig på at lukke ned for sit alter ego, Conchita Wurst.

Conchita Wurst-figuren med skæg og den store stemme sikrede ham sejren under Eurovision i København i 2014 med sangen ‘Rise Like a Phoenix’.

Til det tyske medie Die Welt fortæller Tom Neuwirth, at han har lyst til at skabe noget nyt.

”Siden Eurovision-sejren har jeg i princippet opnået alt med den skæggede dame. Jeg har ikke længere brug for hende”, fortæller han.

Til spørgsmålet om, hvad der så skal ske med Conchita, lyder den dramatiske udmelding:

”Jeg er nødt til at slå hende ihjel.”

Men på Conchita Wursts egen Instagramside manes der til besindighed, for “det sker ikke lige nu”, at karakteren lægges i graven, lyder det i et opslag med et billede af avisartiklen.

Den østrigske sanger er i øjeblikket ved at finde ud af, hvilken type person han gerne vil være.

”Mere end nogen sinde før sætter jeg spørgsmålstegn ved mig selv for tiden. Jeg prøver at finde ud af, hvad jeg er rigtig god til. Jeg kan lidt af alting, det er mit problem. Jeg prøver at finde mig selv. Og Tom gør oprør”, lyder det til den tyske avis.

Gense Conchita Wurst fra Eurovisionfinalen i København herunder.

 

Læs også: AIDS-Fondet hylder Conchita for åbenhed om hiv

Se også: Ekskæreste truer Conchita Wurst til personlig afsløring