SAMFUND

Canadisk advarsel: Tjek lokale LGBT+ love inden rejser til USA

Den canadiske regering advarer nu LGBT+ rejsende om lokale anti LGBT+ lovgivning i de forskellige amerikanske stater.
Foto : Arkivbillede

Den canadiske regering advarer nu LGBT+ personer, der rejser til USA om risici i nogle dele af landet. ”Nogle stater har vedtaget love og politikker, der kan påvirke LGBT+ personer. Tjek relevante statslige og lokale love”, hedder det nu på udenrigsministeriets side.

 

Den korte meddelelse på det canadiske udenrigsministeries side med rejsevejledninger for USA går ikke nærmere ind på, hvilke stater eller love man især skal passe på. Hidtil er advarsler af denne art primært blevet hæftet på lande, der er kendt for at tilsidesætte LGBT+ personers rettigheder og endda straffe dem, såsom Rusland, Egypten eller Uganda. Det danske udenrigsministerium henviser stadig kun til sin generelle side om LGBT+ rejsende i sine rejse- og sikkerhedsråd til USA.

Rejseadvarslen kommer på baggrund af konstant eskalerende anti-LGBT+ retorik og politik i USA.

”Siden begyndelsen af ​​2023 har visse stater i USA vedtaget love, der forbyder dragshows og forhindrer transpersoner i at få adgang til kønsspecifik sundhedspleje og deltage i sportsbegivenheder”, udtaler en talsmand for det canadiske udenrigsministerie i en pressemeddelelse.

”Vi har valgt at oplyse om dette så LGBT+ rejsende kan træffe deres egne beslutninger på et oplyst grundlag. Uden for Canada kan love og skikke vedrørende seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk og kønskarakteristika afvige væsentligt fra dem i Canada”, hedder det videre.

USA er den mest populære rejsedestination for canadiere med 2,8 millioner besøg i nabolandet alene i juni. Der bor omkring 40 millioner mennesker i landet, ifølge skøn kan omkring en million tilhøre forskellige LGBT+ grupper.

 

Læs også: Transkvinder udelukkes fra kvindeskak