KULTUR

Brøndbyfans håner debat om homofobi

Et udsnit af de Brøndby tilhængere der mandag aften sang “Viktor Fischer, han er gay, allez allez” på Farum Stadion efter superligakampen FC Nordsjælland og Brøndby (1-1).
Foto: Screendump / TV3+

Mandag aften efter superligakampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby viste Brøndby tilhængere deres foragt for den verserende debat om homofobiske tilråb på danske stadion. ”Viktor Fischer, han er gay, allez allez” gjaldede det taktfast fra Brøndbytribunen.

At fodboldklubberne Brøndby og FC København er to af dansk fodbolds mest markante modpoler blev endnu en gang understreget mandag aften. Efter kampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby mandag aften på Farum Stadion, som endte 1-1, sang en stor del af de tilstedeværende Brøndby tilhængere en smædesang rettet mod FC Københavns angriber Viktor Fischer.

”Viktor Fischer, han er gay, allez allez”

Optrinnet blev fanget af TV3 der havde transmitteret kampen.

Brøndbys officielle fanklub Brøndby Support kalder den homofobiske sang pinlig og uacceptabel.
”I Brøndby Support har vi svært ved at sætte os ind i, hvad der får nogen til at starte sådan sang i det hele taget og i særdeleshed på en dag, hvor medierne og Fodbolddanmark har ekstrem fokus på homofobi på og uden for banen. Det er muligt, at de fans, der sang med til dagens kamp, ikke opfatter det som udtryk for homofobi og i øvrigt ikke opfatter sig selv som homofober. Men lad os slå fast med det samme; Det er uacceptabelt, pinligt og over grænsen for, hvad der bør accepteres til fodbold i 2019. Det er homofobisk, ligesom det er racistisk at lave abelyde efter mørke spillere”, skriver Brøndby Support.

Det aktuelle fokus på homofobi i dansk fodbold begyndte søndag aften, hvor FCK-angriberen Viktor Fischer blev udsat for homofobiske tilråb på Odense Stadion efter kampen mellem OB og FCK.

Det fik blandt andet Dansk Boldspil-Union, Spillerforeningen, Divisionsforeningen og Danske Fodbold Fanklubber til at tage skarp afstand fra tilråbene.

Efter episoden mandag aften opfordrer Brøndbys officielle fanklub til konkret handling fra fansene.
”Fodbold handler om at bakke sin hjerteklub op, og en del af det er også at være i opposition til rivalen. Men der er ærligt talt masser af kraftfulde måder at gøre det på, som ikke er diskriminerende. Vi har alle et fælles ansvar for at stoppe det. Tag fat i din sidekammerat, hvis du oplever homofobiske tilråb. Vær med til at starte andre sange, så vi sammen kan overdøve og stoppe det”, skriver Brøndby Support.