SAMFUND

Apple-topchef springer ud som bøsse

Tim Cook overtog styringen af Apple, da Steve Jobs døde i 2011.

Tim Cook der er topchefen for den amerikanske IT-gigant Apple springer nu ud og siger, at han er homoseksuel.

Det sker i erhvervsnyhedsmagasinet Bloomberg Businessweek.

»Jeg er stolt af at være bøsse, og jeg betragter det at være bøsse som en af de største gaver, som Gud har givet mig,« siger Tim Cook til nyhedsmagasinet.

Tim Cook der overtog styringen af Apple, da Steve Jobs døde i 2011, erkender, at det ikke har været et nemt valg for ham at stå offentligt frem.

»Gennem hele mit professionelle liv har jeg forsøgt at opretholde en grundlæggende grad af privatliv. Jeg kommer fra ydmyge rødder, og jeg forsøger ikke at tiltrække mig opmærksomhed,« siger Tim Cook.

»Masser af kollegaer i Apple ved, at jeg er bøsse, og det ser ikke ud til at ændre på den måde, som de behandler mig på.«

»Den virksomhed, som jeg er så heldig at stå i spidsen for, har længe talt for menneskerettigheder og lighed for alle,« siger han og fremhæver Apples støtte til ægteskaber af samme køn i den vestamerikanske stat Californien, hvor Apple har hovedsæde.

Tim Cook, hvis fulde navn er Timothy Donald Cook, fylder lørdag 54 år. Han er uddannet ingeniør og blev hentet til Apple af Steve Jobs i 1998.

Kilde: Business.dk