SAMFUND

Anne Linnets søn springer ud som transkønnet

P. Linnet skriver på sin Facebookprofil sammen med dette billede, at hun “Stresser rundt i indre by for at klare nogle praktiske ting – forbereder mig til den store rejse.”
Foto: Privat / Facebook

Anne Linnets 22-årige søn Peter springer ud som transkønnet. Dermed følger også et navneskifte, men det er foreløbigt en hemmelighed, hvad det nye navn er. Foreløbig kalder hun sig P.

P. Linnet springer ud onsdag i ugebladet Tæt På, og fortæller her, at hun vil få foretaget en kønsskifteoperation i Californien. Det endelige tidspunkt er dog endnu ikke fastlagt.

Anne Linnet adopterede det rumænske søskendepar Peter og Maria i 2001. Peter var dengang seks år gammel, og han følte sig lige fra begyndelsen anderledes, fortæller han til ugebladet. Først og fremmest var der den udenlandske baggrund, som fik ham til at skille sig ud. Derudover havde han også en femininitet, som blot voksede, og han sprang i teenageårene ud som homoseksuel. Men noget var stadig ikke på plads i den unge mand.

”Jeg navigerede helt forkert og begyndte at drikke meget, og det vilde liv gik ud over mine dansetimer. Jeg blev faktisk deprimeret og kom på lykkepiller og sovemedicin. Desværre uden, jeg var i stand til at fortælle min læge, at problemerne skyldtes min indre konflikt, hvor jeg var delt mellem mand og kvinde,” siger P. til Tæt På.

Under et uddannelsesophold som koreograf i England sidste år, gik det rigtigt op for ham, hvad der var galt.

”Jeg blev jaloux på mine veninder, fordi de havde mandlige kærester. Og det var vejen til en ny erkendelse. For selv om jeg har levet som homoseksuel, fandt jeg ud af, at jeg i virkeligheden ønsker mig en mand, der begærer mig som kvinde.”

P. fortæller også til Tæt På, at hendes mor Anne Linnet har været en stor støtte gennem hele processen.