SAMFUND

Andreas Gylling Æbelø forlader direktørposten i AIDS-Fondet

Andreas Gylling Æbelø satte sig i AIDS-Fondets chefstol den 8. maj 2017. Nu søger han nye udfordringer.
Foto: Karin Meldgaard Henriksen

AIDS-Fondet direktør Andreas Gylling Æbelø fratræder efter eget ønske sin stilling som direktør i AIDS-Fondet. Fondets internationale chef Line Brøgger Kjærsgaard indtræder som konstitueret direktør fra januar 2021.

”Det har været et privilegium og en kæmpe fornøjelse at gå på arbejde for AIDS-Fondets mærkesager og at låne direktørstolen i de sidste knap fire år. Ikke mindst med et så dygtigt og dedikeret hold af medarbejdere i ryggen. Jeg har i en periode gået med tanken om at foretage et sporskifte i mit arbejdsliv, og nu tager jeg springet uden helt at vide, hvor jeg lander. Det gør jeg med stor glæde og stolthed over de resultater, vi har opnået i fællesskab”, udtaler Andreas Gylling Æbelø, der siden 2017 har været AIDS-Fondets direktør.

Bestyrelsesformand Gitte Kronborg er ked af at Andreas har valgt at stoppe i AIDS-Fondet.

” Vi vil savne Andreas, men har selvfølgelig respekt for en velovervejet beslutning. Andreas har i høj grad bidraget til at skabe synlighed om AIDS-Fondets dagsordner og resultater. Under hans ledelse er vi bl.a. lykkedes med at sikre politisk opbakning til indførelse af hivforebyggelsen PrEP i Danmark, udvide vores test- og rådgivningsklinikker, indføre HPV-vaccination for højrisikogrupper samt løfte vores internationale arbejde fra enkeltprojekter til ét samlet program. Det skylder vi ham stor tak for, og jeg ønsker Andreas held og lykke på den videre færd”.

Line Brøgger Kjærsgaard, er indtil videre konstitueret som direktør. Hun vil fortsætte den positive udvikling AIDS-Fondet er inde i.

”Jeg have særligt fokus på at styrke vores organisatoriske ståsted og implementere vores nye strategi, hvor målgrupperne og koblingen mellem seksuel og mental sundhed står i centrum. Jeg ser frem til opgaven”, fortæller den konstituerede direktør.

AIDS-Fondet går nu i gang med arbejdet at finde en ny direktør. En proces der forventes afsluttet i årets første halvdel.

 

Læs også:Hadforbrydelser – mere normalt end du tror

Find mere om AIDS-Fondet her.