KULTUR

Alle vinderne ved Danish Rainbow Awards 2019

Årets Danish Rainbow Awards er overstået, og alle 13 AXGIL Awards er uddelt. Vi har samlet oversigten over alle vinderne her.

Årets Danish Rainbow Awards er afviklet i Cirkusbygningen, og 13 AXGIL Awards er blevet uddelt. Du finder vinderne herunder. De er fundet via onlinafstemning arrangeret af TV2 Zulu, og via en fagjury. Hver part tæller 50 % i det samlede resultat. Når anden halvdela f showet er overstået senere i aften offentliggør vi de resterende vindere.

4.670 personer har afgivet deres stemme. Det er et fald på mere end 17 % i forhold til 2018, hvor 5.638 afgav deres stemme. I 2017 var tallet 3.276, og begge år fandt afstemningen sted på Out & Abouts hjemmeside.

Stemningen er forrygende i den fyldte Cirkusbygning, og der var stående bifald til H.K.H. Kronprinsesse Mary da hun ankom kl. 20. Også statsmininster Lars Løkke Rasmussen fik klapsalver for sin tilstedeværelse.

Men aftenens foreløbig største bifald fik den russiske LGBT-aktivist Alexander Agapov fra The Russian LGBT Sports Federation da han gik på scenen, og modtog en check på 102.411 kr. fra hummels direktør Christian Stadil. Pengene kommer fra salget af hummels særlige LGBT-fodboldtrøje under VM i fodbold i sommers. En kampagne Out & About støttede med gratis banner-reklamer.

Sørme om ikke showet fik et romantisk indslag i anden halvdel. Anders Bendiksen fik pludselig mikrofonen, og for rullende kameraer gik han på knæ foran sin elskede kæreste Jeff André-Brylle og friede. Efter reaktionen at dømme blev det et ja. Kort efter under Alexander Oscars optræden gik H.K.H. Kronprinssse Mary hen til parret og lykønskede. Anders Bendiksen og Jeff André-Brylle er iøvrigt nomineret i kategorien “Årets LGBT-person” for deres arbejde med Facebook-gruppen “Alle bøsser i Danmark der søger”.

 

Og vinderne er:


Sports-prisen

Oliver oW^ Winther
Oliver er nomineret til sports-prisen for andet år i træk for sin vedholdende kamp mod homofobi i e-sports-verdenen. Oliver håndterer homofobi med humør og selvironi, og er et forbillede i en af verdens hurtigst voksende sportsområder.


Årets Drag Queen

Veninderne
Drag performancegruppen Veninderne har på ganske kort tid underholdt Danmark med deres aktualitets-bango, i radioprogrammet Er du sunshine på Radio24syv og diverse kulturarrangementer. Veninderne leverer begavet ”feelgood” underholdning, og formår at være kritiske med en ordentlig tone.

Prisen blev overrakt af Miss OTB der høstede stort bifald.


Medie-prisen

Hunkøn på DR3
Hunkøn er den første serie i dansk tv, der giver os et indblik i, hvad det vil sige at være transkønnet kvinde herhjemme i dagens Danmark. Hunkøn viser os hvad det vil sige at være kvinde – fortalt gennem de fem stærke transkønnede kvinder i serien og fra deres helt særlige perspektiv.


Aktivist-prisen

Mikkel Albrecht Conrad Radicke
Mikkel har kæmpet for at nedbryde det tabu det er at være en mand der udsættes for overgreb og voldtægt. Det er en kamp for LGBT-miljøet, og en kamp det aktivt søger et opgør med giftig maskulinitet og magtudøvelse.


Bar-prisen

G*A*Y Copenhagen

Denne pris blev fundet ved afstemning blandt Out & Abouts læsere på oaonline.dk. G*A*Y Copenhagen vandt med blot 21 stemmer.


Forenings-prisen

Intersex Danmark
Intersex Danmark arbejder for udbredelsen af kendskab til interkøn. Intersex Danmark kæmper for rettighederne for interkønnede børn og voksne, hvor en af deres mærkesager er kampen mod “kønsnormaliserende” operationer, som fortages på interkønnede børn i Danmark.


Statement, event og Fest-prisen

AIDS-Fondet
AIDS-fondet har vist sig som noget af det mest rummelige i hele kongeriget. I deres kampagne mod fordomme om hiv-smitte, må du tro på julemanden, og at jorden er flad, så længe du ved, at en velbehandlet hiv-positiv ikke smitter.
Prisen blev oerrakt af Gustav Salinas der vakte latter, da han fik kaldt AIDS-Fondet for “HIV-Fondet”. Det fik AIDS-Fondets direktør Andreas Gylling Æbelø dog hurtigt rettet, inden han holdt en kort brandtale, hvor i han direkte henvendt til statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordre til øget fokus på hiv-forebyggelse. “Det kan stadig nå at komme med i sundhedsreformen Hr. Statsminister!”


Årets Hetero / Straight Ally

Souad F. Taha
Souad F. Taha er nomineret for at stå frem som stolt mor og gøre op med fordomme om, hvordan indvandrere har det med homoseksualitet. Souad er mor til Abdel Aziz Mhmoud. Hun dedikerede prisen til alle forældre i Danmark, især til alle mødre. “Vi skal stå sammen i denne kamp. Jeg kan ikke stå alene. Vi er nødt til at stå sammen. Giv jeres barn kærlighed. Forstå dem. Det er ikke et valg. Det smitter ikke. Det er ikke en sygdom. Jeg elsker dig Abdel”.  Bifaldet var enormt.


Erhvervsprisen

Hummel
Hummel har som et internationalt kendt firma cementeret deres støtte til LGBT-personer verden over i forbindelse med fodbold VM i Rusland. Sommeren over så vi mennesker verden over bære Hummel trøjer i regnbueflagets karakteristiske seks farver.


Kultur-prisen

Skamlebben
Den grafiske novelle af Anne Mette Kærulf Lorentzen er en fin historie, der handler om at springe ud sent i livet. Skamlebben fortæller smukt historien om det at leve halvt, med en længsel efter noget, man ikke tør gå efter og frygten for at ødelægge noget, hvis vi går efter det, vi ønsker.


Årets Musik

Freja Kirk
For sin nye lette men stadig ærlige tilgang til musikken og nummeret Young Nights. For at være en synlig LGBT-person, både i musikken, og gennem sin tilstedeværelse i pressen og de sociale medier. Et klart forbillede der inspirerer, og indgyder respekt.


Årets LGBT-YouTuber

Julia Sofia
Julie Sofia er mere end en LGBT-youtuber. Hun inspirerer gang på gang unge mennesker med en af hendes mærkesager, nemlig body positivity. Hvor krop, køn og seksualitet er emner, som er enormt svært at tale om for unge mennesker, italesætter Julia Sofia personlige emner sobert og positivt.


Årets LGBT-person

Julia Sofia
Julia Sofias tilstedeværelse i den danske medieverden har i mange år bragt enormt meget positiv energi til unge mennesker i Danmark. Med sin udmelding i kølvandet på Copenhagen Pride 2018, har Julia Sofia for alvor meldt sig ind i LGBT-miljøet, med en klar besked til sine følgere, om at stå ved hvem er.


Æres-prisen gik til den danske regering.

Det var slut for Out & Abouts dækning af Danish Rainbow Awards 2019.