KULTUR

Aalborg Pride: All About Love

”Det handler om kærlighed, uanset køn, race og seksuel orientering,” siger formanden for Aalborg Pride, som på lørdag den 30. juni går gennem den nordjyske hovedstad.

På lørdag den 30. juni samles Aalborg Pride klokken 11 i Kildeparken, som ligger lige ved siden af banegården i Aalborg – meget praktisk for de tilrejsende fra andre dele af Danmark:

”Det er fantastisk, hvordan vi støtter op om hinandens arrangementer. I Aalborg Pride deltager vi jo også i priderne i både Aarhus og København,” siger Martin Christensen, der i januar blev valgt som ny formand for Aalborg Pride.

MF og klosterforstander

Klokken 12 holder folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S) åbningstale.

”Jeg glæder mig vitterlig rigtig meget til på min egen hjemmebane at skulle holde en tale om mangfoldighed og glæden ved forskellighed. Det er så godt, at priden i Aalborg har fået det omfang, den har, og at så mange drivkræfter sørger for, at også Aalborg har en pride,” siger Flemming Møller Mortensen.

Han er valgt til Folketinget i Nordjylland, og i maj tiltrådte han sammen med sin mand, Erik, som forstanderpar på Aalborg Kloster.

”Jeg har altid været fuldstændig åben om min identitet sammen med min mand. Vi har aldrig missioneret, men vi har bare været os selv. Og det er jo det ønske, man skal have til mangfoldighed i vores samfund: At man kan være sig selv – og så er den ikke længere! Det vil jeg glæde mig til at tale om i Aalborg.”

Aalborgs førende drag

Lidt over klokken 12 afgår paraden, der følger samme rute som sidste år gennem det centrale Aalborg.

Omkring klokken 14 forventes paradedeltagerne at ankomme til byparken Karolinelund, hvor Tali Piontek i løbet af eftermiddagen præsenterer et pride-show med både dragshow og musik.

Du kan blandt andet opleve Di Di Cancerella og Harley Queen samt Morgana Le Fay:

”Morgana Le Fay er Aalborgs number one drag, og hun har været med fra starten af Aalborg Pride. Vi glæder os rigtig meget til at have hende med igen i år,” siger Martin Christensen.

Dario von Slutty, Lasse Meling og The Powls er blandt de musikere, som optræder til Aalborg Pride. Derudover optræder den australske sanger og danser Tin, den svenske trio Konflikten og Bee Gees-tribute-bandet Staying Alive.

Om aftenen og natten er der fest på Platform4, som også ligger i Karolinelund.

All About Love

Årets pride-tema i Aalborg er All About Love.

”Det handler om kærlighed, uanset køn, race og seksuel orientering,” forklarer Martin Christensen fra Aalborg Pride.

Det er gratis at deltage i både paraden og i Karolinelund, men du kan købe et støttearmbånd til 75 kroner i Café Ulla Terkelsen London, Kastetvej 36, samt i Studenterhuset, Gammeltorv 10 i Aalborg.