KULTUR

2 x GAG-fester i august

Caravel og Acierate.
Pressefoto

I forbindelse med Copenhagen Pride afholder GAG to fester. Det sker lørdag den 12. august og lørdag den 19. august. Begge fester er på Module, Vesterbrogade 2 B i København.

Vi har mød Joakim, der er en af mændene bag GAG-festerne.

– De sidste to år har du varetaget og været vært for de officielle afslutningsfester for Copenhagen Pride. Hvorfor laver du ikke en lignende fest i år?

”For nogle måneder siden begyndte jeg at se på spillesteder, men at leje et tomt sted indebærer meget arbejde og store omkostninger. Plus vi vidste allerede, at vores bar SIX var undervejs, og GAG lige var åbnet. Så logistisk og tidsmæssigt ville det være lidt hårdt.”

– Så i stedet laver du to GAG-fester?

”Ja, den 12. august har vi Acierate tilbage til København som headliner. Han var så fantastisk at arbejde med sidste gang, og hans sæt var et af de bedste, jeg har hørt i evigheder, så han var det oplagte valg. Den 19. august har vi Caravel i hovedrollen, hvor han får sin københavnerdebut. Med dem er Steamboi, Hultgren, Anna Logic, Metovic, Aja Gulris, Tonny Liljenberg, Only Ollie og CERJ.”

Begrænset forsalg er ude nu til begge festerne. Og næsten 75 procent er allerede solgt til festen den 19. august.

Køb dine billetter her: biletto.dk

– Du har været vært for et par pride-fester både i København, Gøteborg, Malmø og Stockholm gennem årene. Hvis du skulle rangere dine tre yndlings, hvilke ville de så være?

”Nummer et skal være den officielle afslutningsfest for World Pride Copenhagen for to år siden på Halvandet. Det var i slutningen af covid, så vi vidste ikke, om vi kunne komme igennem med det, før vi endelig fik grønt lys. Det endte med at blive tre fester på samme sted med tre separate indgange. Hovedetagen var udendørs, hvor vi kunne være vært for 2.500 mennesker. Derefter havde vi to indendørs etager, der kunne rumme 500 hver på grund af covid-reglerne. Denne fest må være den bedste, der nogensinde er lavet, synes jeg. Enden på pandemien og så meget energi, der bare venter på at bryde ud.”

”Andenpladsen er svær, men det må være festen i Kristal i Stockholm 2014, hvor Kazaky optrådte.”

”Tredje plads: Den tredje var ikke officielt en pride-fest, men i 2013, da Malmø var vært for Eurovision, året efter Loreens sejr, bookede vi hende til at optræde. Hele natten var magisk. Dem, der var der, ved selvfølgelig, hvad jeg taler om.”

– Så hvad kan vi forvente GAG i fremtiden?

”Vores hovedfokus er at bringe nye og spændende kunstnere til Danmark og aldrig blive for godt tilpas eller hænge fast i rutiner og overfladiske trends. Da vi nu er et team, vil vi også fokusere på at forbedre og skubbe konceptet videre.”

Så der er tegn på, at der begynder at ske lidt mere i det københavnske natteliv i LGBT+ miljøet, som har savnet flere af de store fester, vi havde tidligere.

Joakim har været aktiv med fester i mange år og ”still going strong”. Men mange af dem, der tidligere arrangerede fester, er mere eller mindre ”forsvundet”, og der er ikke rigtigt kommet nye og yngre kræfter til. Men i dag er det også sværere at finde egnede lokaler, som ligger rigtigt og ikke koster så meget, så økonomien ikke hænger sammen.

 

Læs også: Nominering til Danish Rainbow Awards 2023