Pride-pris til hverdagens helte – brandtale fra Abdel

Aarhus Pride slog igen alle rekorder.
Foto: Jeppe Mehlsen / Aarhus Pride

Aarhus Pride 2018 overgik endnu engang sig selv, og blev præcis den festlige markering af mangfoldighed og kærlighed, som man kunne forvente af Smilets By. Abdel Aziz Mahmoud holdt passioneret brandtale.

Årets Aarhus Pride slog igen sine egne rekorder. Over 50 tilmeldte grupper og over 7000 deltagere, og måske endda en varmerekord? I hvert bagte junisolen ned over Aarhus, som den har gjort det meste af en måned.

Arrangørerne regner med, at over 9000 efterfølgende deltog i festlighederne på Officerspladsen, og endelig melder de om totalt udsolgt til det officielle afterparty. ”Det må vi helt klart overveje at gøre igen”, konstaterer Aarhus Pride nøgternt på Facebook.

Pride-pris til hverdagens helte

Aarhus Pride uddeler hvert år Aarhus Pride-prisen, og i år gik den til LGBT-rådgivningen i Aarhus med denne flotte motivering:

“I en menneskealder har LGBT-rådgivningen i Aarhus ydet uvurderlig støtte, hjælp og erfaringsbaseret rådgivning. I har lyttet, hjulpet og delt jeres egne historier.
Under LGBT miljøets værste krise (hiv og aids i 80’erne) stod LGBT-rådgivningen last og brast og leverede uvurderlig støtte og rådgivning.
Denne pris går derfor også til alle dem, som kom før, og som med uendelig vilje og omsorg bar os igennem de onde år.

Trods modgange og kummerlige vilkår gennem årene, har I formået at holde ved. LGBT-rådgivningen i Aarhus er vores lokale, ubesungne helte.”

Brandtale fra Abdel Aziz Mahmoud

Årets modtager af en AXGIL-award som årets LGBT-person Abdel Aziz Mahmoud – eller blot Abdel for de fleste – holdt endnu en af sine engagerede taler. Budskabet var ikke til at tage fejl af, og var rettet mod de mange, som ikke kan deltage i priden. Abdel der selv har studeret i Aarhus, tog udgangspunkt i sin egen skam som ung, og sluttede sin tale med denne opfordring til alle de af os der har fundet os selv, og måske er blevet lidt selvfede med årene, og stiller spørgsmålstegn ved en prides berettigelse:

”Hver enkelt af os har en forbandet pligt, til at kæmpe videre med det vi har, også selv om vi er nået i mål. Vi skal have alle med!”

Blandt de tusinder af deltagere var også Mr Gay Denmark 2018 Niels Jansen, der betegner årets pride som ”hyggelig som altid”. Årets deltagere i Mr Gay Denmark-konkurrencen benyttede i øvrigt lejligheden, til at overrække de plakater de lavede i forbindelse med konkurrencen til Dansk Plakatmuseum, som har bedt om dem til sin store samling af LGBT-plakater.

 

Du kan se hele Abdels tale herunder: