Portrætserie: LGBTer i Danmark

Holger kan lide at rejse, og her ses han ved Peterskirken i Rom.
Foto: Privat

I vores portrætserie af LGBT-personer, præsenterer OutAndAbout.dk her den første person i rækken.

Her følger et interview med Holger Munck, som er 23 år. Han læser til læge i Odense, hvor han bor med to medstuderende.

– Hvilke fritidsinteresser har du?

Jeg er lægestuderende og kan selv styre min tid. Jeg bruger en stor del af min tid på studiet og på mit studiejob, hvor jeg arbejder ca. 20 timer om ugen. Musik er også en stor del af mit liv, og hvis jeg havde mere fritid, ville jeg spille lidt oftere på mit klaver, som står inde i stuen.

– Hvor går du i byen?

Jeg nyder at ses med mine venner og medstuderende i andre rammer end på hospitalet, hvor vi har undervisning. For eksempel til Lambda-fest på Kulturmaskinen i Odense. Jeg drikker ikke så meget alkohol, men jeg har fundet ud af, at festerne ikke bliver mindre sjove af den grund – tværtimod.

– Hvad er dine drømme og mål?

Vores drømme er noget af det vigtigste vi har, for de er den drivkraft, som skal til, når vi skal yde vores bedste. Mine drømme får mig gennem hårde læseperioder, eller når hvor det hele bliver for surt. Jeg drømmer om en dag at blive en god far og viderebringe mine værdier til mine børn.

– Hvad husker du for noget godt fra 2014?

Der er heldigvis sket meget godt i det forgangne år. Jeg sad med ved den stiftende generalforsamling for Spectrum, en ny forening for LGBTQ-studerende i Odense. Jeg tror og håber på, at foreningen kan skabe et bedre fællesskab for homoseksuelle i Odense.

– Hvad kan vi gøre bedre i 2015?

Her på Jorden bor vi syv milliarder mennesker på forholdsvis lidt plads. Jeg bliver ked af det, når vi ikke passer på hinanden. I 2015 skal vi blive endnu bedre til at anerkende og hylde mangfoldighed.