Ny gruppe i Sønderjylland

LGBTQ+ Sønderborg hedder den nye forening, der nu vil sætte Sønderjylland på LGBT+ landkortet. Her er foreningens nyvalgte bestyrelse.
Foto: LGBTQ+ Sønderborg

LGBTQ+ Sønderborg hedder den nye gruppe, der nu vil sætte Syd- og Sønderjylland på LGBT+ landkortet. Gruppen arbejder allerede nu på en Pride i Sønderborg.

Den helt nye gruppe har netop holdt stiftende generalforsamling i Sønderborg. Og der er allerede masser af ideer til et mangfoldigt udbud af aktiviteter og arrangementer på tegnebrættet, fortæller foreningens forperson John Brandt til Out & About.

”Vi vil gerne lave en gruppe, hvor vi skaber en synlighed i lokalområdet. Hvor vi sætter fokus på mangfoldighed og kønsidentitet”, tilføjer bestyrelsesmedlem Sissel Vinther.

På sigt er det planen at få et samarbejde op at stå med foreninger på den tyske side af grænsen. På den måde håber gruppen at kunne få et endnu bredere udvalg af arrangementer i landsdelen.

Gruppen har allerede oprettet en side på Facebook, hvor man allerede har fået mere end 200 følgere.

”Planen er at vi laver arrangementer hver 14. dag”, siger John Brandt

”Vi har for eksempel haft et arrangement på byens barer, vi kalder Regnbueøl. Her mødes vi på en af byens barer og hygger. Men vi vil i fremtiden også have ting som brætspilsaftner, foredrag eller mere kreative arrangementer. Vi vil gerne bruge hele byen, så vi kan vise vi findes, også i Sønderborg eller resten af Syd- og Sønderjylland”, fortæller bestyrelsesmedlem Niels Christian Aahøj.

”Så for at få kendskabet til gruppen spredt, laver vi laver et spektrum af aktiviteter, aktiviteter for alle aldersgruppe”, tilføjer han.

Mangfoldig kalender

Kalenderen skydes i gang den 11. marts hvor gruppen holder en Spring Ud reception for den nye LGBTQ+ Sønderborg gruppe. Her håber bestyrelsen i den nystiftede forening at så mange som muligt vil komme og støtte op om kærlighed og mangfoldighed i grænselandet. Programmet for aftenen ligger allerede på gruppens Facebook-side.

Gruppen har også allerede Sønderborgs anden pride i støbeskeen. Det bliver den første som foreningen kommer til at stå for. Den skal afholdes til august. Den første pride i Sønderborg blev afholdt sidste år med ca.  50 deltagere. Årets Sønderborg Pride satser gruppen dog hårdt på bliver endnu mere synlig.

Vil man være med til gruppens arrangementer kan man finde alle gruppens tiltag på Facebook. Her kan man også finde gruppens e-mailadresser, hvis man sidder og brænder inde med en rigtig god ide.

LGBTQ+ Sønderborg finder du her.

Læs også: De skal kæmpe om den danske Grand Prix billet