Måns om homokritik: – Jeg er virkelig ikke homofob

Foto: Screendump / TV3 Sverige

En af aftenens store Eurovision-favoritter, svenske Måns ‘Mums’ Zelmerlöv, lægger endnu engang klar afstand til sine egne, kontroversielle udtalelser sidste år, hvor han i et svensk tv-program kaldte homoseksuallitet for en afvigelse.

Det er den norske avis VG’s webtv-redaktion, der har sat Måns stævne før det aftenens store finale, hvor han også afslører hvordan han vil fejre en sejr.

Det har dog alligevel fyldt voldsomt meget i den homoseksuelle del af Eurovision-miljøet, at Måns Zelmerlöv har udtalt sig så klodset omkring homoseksuelle. Dette til trods for, at han adskillige gange har forsøgt sig med en undskyldning – i modsætning til en anden stor, svensk grand prix-stjerne, Carola Häggkvist, som meget forsinket undskyldte sine tidligere harske kommentarer mod det publikum, der engang forgudede hende.

Siden har Carola fortalt om både lesbiske erfaringer og har forsøgt på mange måder at vaske tavlen ren igen overfor LGBT-publikummet, men mange har endnu ikke tilgivet den svenske megastjerne. I modsætning til Carola, vidste Måns Zelmerlöv straks, at han havde jogget i spinaten og bad da også producerne af udsendelsen, om at klippe det kontroversielle klip ud.

Noget TV3 i Sverige dog ikke efterkom og så var en vis herre løs, for den ellers så populære svenske popstjerne. Med dette interview på norske VG TV, må Måns Zelmerløv, da endelig være taget til nåde hos det homoseksuelle publikum. Se interviewet med Måns herunder. Artiklen fortsætter under indslaget, hvor du kan læse om de mange plagiatbeskyldninger, som er blevet rettet mod den svenske vinderdelegation efter sejren i Sverige.

Se interview med Måns.

Den svenske lækkerbidsken fremfører nummeret ‘Heroes’, som af flere er blevet anklaget for at plagiere melodienOgså denne fra Avicii har store ligheder. Og som, det ikke var nok, så er også det spektakulære sceneshow under beskydning. Det beskyldes for at være direkte inspiration til Måns’ show i både det nationale grand prix og i aftenens Eurovision-finale. Noget som hjernen bag sceneshowet langt hen ad vejen har givet kritikerne ret i. – Vi ville have en tegneseriefigur til, at symbolisere drengen i Måns’ historie.

Jeg googlede lidt og fandt den omtalte video ret hurtigt, har Fredrik Rydman udtalt til den svenske avis, Aftonbladets kendissektion, Nöjesbladet op til eurovisionugen Til trods for diverse genvordigheder, både på Måns’ egne linjer, som på det mere rettighedsmæssige, så er Sverige alligevel klar til at erobre Europa endnu engang og vi gætter på han får hjælp fra mange homoer, der sikkert i søvne sender en stemme på hans bidrag i aften.

Læs forøvrigt alt om Måns Zelmerlöv her, hvis du skulle føle for at vide mere om den måske kommende Eurovisionsvinder. Det er svenske Expressen, der har været i ‘privaten’ og samlet historien om den dygtige svensker. Hans største konkurrenter bliver uden tvivl, Italien, Rusland, Norge, Serbien, Israel og Estland. Du kan følge med på DR1 fra kl 21.00, hvor Ole Tøpholm kommenterer det store popslag.