KULTUR

Lesbiske i Peru giver politiet fingeren

En kvinde ved “Kys for homofobi”-protest i Peru sidste søndag beder politiet om forsvinde.
Foto: Youtube

Politiet svarede igen med vandkanoner, da LGBT-personer i Peru protestede mod homofobi på Valentinsdag.

Det er bestemt ikke første gang, at en LGBT-demonstration har smagt på politiets voldsomme vandkanoner. Det skete ved Prideparaden i Tyrkiet sidste år, og på Valentinsdag i år skete det eftersigende også i Perus hovedstad Lima.

Her protesterede omkring 25 personer for at sætte fokus på homofobi i det sydamerikanske land. Den ellers fredelige demonstration og budskabet ‘Nej til homofobi’ blev mødt af politi i fuldt udstyr, der affyrede vandkanoner, siger øjenvidner.

Valentinsdag-protesten, der er en årlig begivenhed organiseret af af den peruvianske LGBT-organisation Promsex og et feministisk kollektiv, foregår under parolen “Kys mod homofobi”, og i videoer fra protesten kan man se homoseksuelle mænd og kvinder kysse foran politiet. Et lesbisk par svarer endda igen på politiets mandsopdækning ved at give dem fingeren, mens de kysser.

Ifølge George Liendo fra organisation Promsex var politiets aggressioner mod demonstrationens deltagere “uforholdsmæssig stor”, siger han til Washington Blade.

“Politiet er forpligtet til at beskytte LGBTI-miljøet, da det er en befolkningsgruppe, der er særligt udsat for vold,” siger George Liendo.

Peruvianske LGBT-rettighedsforkæmpere fastholder, at diskrimination og vold er gennemgående i det konservative land. Peru har heller ikke samme juridiske beskyttelsesforanstaltninger, som nabolandet Chile for eksempel har, skriver Washington Blade. Homoseksualitet er dog ikke ulovligt.

Se video fra protesten herunder.

 

Læs også: Rasende Donald Trump ignorerer demonstrationer

Se også: LGBT-rettigheder i Peru