KULTUR

Første pride i Aalborg

Aalborg Pride 2015.
Foto: Thomas R. Kristensen

Aalborgs borgmester var med, og op mod 1.500 gik med i paraden ved Aalborgs første pride.

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), holdt åbningstalen til den første pride i Aalborg.

“Nu får vi omsider en pride her i Aalborg, og det synes jeg er rigtig tiltrængt. Der skal lyde en kæmpestor og oprigtig tak til arrangørerne og de mange frivillige, der har fået det her op at stå,” sagde borgmesteren.

Han holdt sin åbningstale på Aalborgs John F. Kennedys Plads, hvor paradedeltagerne mødtes i strålende solskin om eftermiddagen den 20. juni.

“Der skal være plads til fest og farver, men også til mangfoldighed, tolerance, respekt og åbenhed. Vi i kommunen bakker op om det her arrangement, for det betyder rigtig meget for os, at vi signalerer, at Aalborg er et sted, hvor der er plads til at være forskellig, anderledes og have den seksuelle orientering, som man lige præcis synes passer til en selv. Derfor er jeg så glad og stolt over, at vi har fået en pride her i Aalborg,” sagde borgmesteren.

Flere andre lokalpolitikere fra Aalborg deltog også i paraden, heriblandt Lasse Puertas Navarro Olsen (EL) og Mai-Britt Iversen (S).

Hovedpersonerne var naturligvis de mange homoer, biseksuelle og transkønnede i Nordjylland, men også en hel del heteroseksuelle aalborgensere gik med. Heriblandt Kathrine Skovsgaard, som er en af initiativtagerne og hovedkræfterne bag Aalborg Pride.

“Der skal være plads til alle, uanset om man er grøn eller gul, lille eller stor. Jeg er rigtig træt af Janteloven,” siger Kathrine Skovsgaard, som understreger, at hun selv fik smag for mangfoldigheden, efter hun for nogle år siden flyttede fra Aalborg til Hamburg.

“Så kom jeg tilbage til Aalborg og tænkte: ‘Hvor fanden er de alle sammen henne?’ Nu vil jeg være med til at skabe noget synlighed. Det er vigtigt, at vi ikke gemmer og skjuler det. Det er lige så legitimt og velset, som alt mulig andet,” sagde hun til Out & About.

Ifølge Aalborgs Politi gik op mod 1.500 mennesker med i paraden.

Se flere billeder fra Aalborg Pride og læs mere i det store Pride-temanummer, som Out & About udsender 31. juli i samarbejde med Copenhagen Pride og Homotropolis.