SAMFUND

Fluid Festival rykker til Frue Plads.

Housefrau spillede sidste år på Fluid Festivalen.
Foto: Fluid Festival

Fluid Festival har fundet sit nye hjem på Frue Plads, der sammen med Pan Idræts Rainbow Sports Square bliver en ny powerplads i pridedagene.

Sig navnet ti gange hurtigt. Frue Plads, Frue Plads, Frue Plads, Frue Plads, Flue Plads …. Fluid Plads. Den brostensbelagte plads mellem Vor Frue Kirke og Københavns Universitet er nyt hjem for Fluid Festival, der til sommer finder sted fra den 16-19. august under pridedagene i København.

“Vi har stået på SÅ mange pladser i København og mærket efter. Frue Plads er vores nye forever home”, fortæller en storsmilende Janne Juul, der er medstifter af Fluid Festival.
“Et nyt aktivt centrum under pride-ugen med et markant sigte”, supplerer den anden stifter, Eva Bøggild.

Fyldt program

Forbundet til Rådhuspladsen via gadefesterne i Pisserenden bliver Fluid Plads et midtpunkt under priden i midten af august. Fluid Festival præsenterer kunstnere, der definerer sig som kvinder, queers, hun/hende eller de/dem. For tredje år i træk bliver det fire dage med et stopfyldt program, der består af bands, talk, DJ´s og anden performance på det spektrum, der dækker queer og LGBT+.

“Men først og fremmest er det en festival, der hylder talent, mod og styrke”, siger Janne Juul.

Fluid Festival er en selvstændig forening og organisation.
“Vi er græsrødder, der skaber noget nyt fra bunden”, siger Eva Bøggild.

“Glade publikummer og frivillige er enige med os og har lyst til at være med til at bygge festivalen op og være en del af fejringen i den uge – og den energi kan man mærke”, tilføjer hun.

Fluid Festivalen er udsprunget af et årelangt behov for at have et alternativ med det specifikke fokus, der er med Fluid Festivals dagsorden.
“Vi er en festival, hvor vi arbejder for at skabe de bedste rammer for fællesskab og samhørighed. Vi skal selvfølgelig skrue op og have vores fest, men festivalen har også et politisk sigte. Her sætter vi blandt andet fokus på underrepræsentation af lbt+ kvinder, queers og non-binære i musik og kunstverdenen. Hvis man vil ændre noget, bliver man nødt til at træffe nogle konsekvente valg og fokusere, og derfor har vi en meget klar målsætning om 100 % lead repræsentation af vores målgruppe på scenen”, siger Janne Juul.

Hun tilføjer, at festivalen med sin nye placering har fundet nye søde naboer i form af universitet og kirken. Der kan sagtens udvikle sig til nogle samarbejder, for eksempel i form af et særligt natkirkearrangement.

Stor Pride-brunch

“Vi har også indgået samarbejde med Copenhagen Cooking om en stor Pride-brunch midt ned gennem Nørregade”, afslører Eva Bøggild og tilføjer:

“På den måde udnytter vi den nye placering mest muligt ved at invitere byen med i forskellige samarbejder, der fejrer regnbuens mange farver og nuancer”.

Lige på den anden side af Vor Frue Kirke etablerer Pan Idræt et stort område med boldbane og plads til sport, leg og dans. Pan Idræt er ligesom Fluid Festival en selvstændig forening og dertil Danmarks største LGBT+ medlemsorganisation.

”Vi har meget tilfælles og er selvfølgelig alle er en del af den store, internationale pridebevægelse. Eller snarere pridefamilie”, siger Eva Bøggild.

”For vi skal passe på hinanden og alt det, vi er fælles om”.

Mere om Fluid Festivalen finder du her.

Læs også: Odense markerer mangfoldigheden