Flagstang på Regnbuepladsen vedtaget

Teknik- og Miljøforvaltningen i København foreslår en placering af flagstangen cirka ud for lurblæserne på billedet ovenfor. Det bliver næppe midt i området med cykelparkering, og placeringen ligger næppe fast endnu.

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune vedtog mandag eftermidddag opstilling af en permanent flagstang på Regnuepladsen, som skal flage med regnbueflaget.

For en uge siden kunne du her på siden læse om Copenhagen Prides drøm om en flagstang på Regnbuepladsen i København, som året rundt skal flage med regnbueflaget.

Den permanente flagning med regnbueflaget skal markere København som en mangfoldig hovedstad, der favner sine LGBTQ-indbyggere, og byder ligesindede gæster fra hele verden velkommen.

På mandagens møde i Teknik- og Miljøudvalget blev sagen behandlet, og flagstangen blev stemt igennem. Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) siger efterfølgende i en mail til Out & About:

”Jeg er rigtig glad for udvalgets opbakning til en flagstang på Regnbuepladsen. Allerede da vi navngav pladsen, blev den et meget tydeligt symbol på Københavns særlige rolle som arnested i kampen for frisind og tolerance både i Danmark og i udlandet. Det vil kun blive tydeliggjort med en flagstang. Vi vil nu se på mulighederne for at finde ekstern hjælp til at finansiere opsætning og drift af flagstangen.”

Hvordan den sidste del af udtalelsen skal tolkes er interessant. Nok er flagstangen vedtaget, men noget tyder på, at den som udgangspunkt ikke bliver realiseret med kommunale skattekroner.

Vi følger sagen, og forsøger at få uddybet spørgsmålet omkring finansieringen, og hvornår vi kan forvente, at flagstangen kan indvies. Endvidere arbejder vi på en reaktion på nyheden fra Copenhagen Pride.