KULTUR

Det Kongelige Teater går online

Napoli.
Foto: Pressefoto

Fra i dag bliver et udvalg af Det Kongelige Teaters forestillinger gjort gratis tilgængelige til streaming på KGL Xtra.

Det Kongelige Teaters scener er i øjeblikket lukkede pga. coronavirus, så teatret går derfor digitalt for publikum med masser af gode oplevelser.

Derfor bliver det nu muligt at streame udvalgte forestillinger gratis på KGL Xtra, og der vil løbende blive lagt nye forestillinger op.

Napoli

Den første forestilling er August Bournonvilles mest berømte ballet, Napoli. Om valget af Napoli udtaler balletmester Nikolaj Hübbe:

”Napoli er det mest livsbekræftende værk i hele Den Kongelige Ballets repertoire. Den fortæller historien om Teresina og Gennaro, som sammen formår at besejre selv de værste forhindringer og fristelser, så de til slut kan holde bryllup i Napolis gader. Og midt i en meget mærkelig tid er netop denne ballet med sin vitalitet og danseglæde et must.”

Dans med på Napoli

Hvis man har lyst til selv at danse med på Napoli, genskabe den blå grotte og lære om Det Kongelige Teater og August Bournonville, så har Det Kongelige Teater i samarbejde med Forlaget Alinea lavet et undervisningsforløb til elever på mellemtrinnet, som man kan bruge til undervisningen derhjemme helt gratis – man skal blot have et unilogin.

Se mere her.

De næste to forestillinger, der bliver lagt på KGL Xtra, er Højskolesangbogen og Flagermusen.

 

KGL Xtra er Det Kongelige Teaters nye digitale tiltag, hvor teatret vil underholde, informere og interagere med publikum.

 Se mere om KGL Xtra her.