SAMFUND

Dansk Islamisk Råd før moské-åbning: – Homoseksuelle er syge

Interviewet med talsmanden for Dansk Islamisk Samfund på jp.dk, tirsdag aften, vækker forargelse blandt politikere fra begge sider af Folketinget.
Foto: Dansk Islamisk Råd/screensump fra jp.dk

Udmeldingen kommer nok ikke som en overraskelse, for de fleste i LGBT-miljøet, men sætter alligevel overborgmester, Frank Jensens udtalelser i relief.

Frank Jensen har forleden lykønskede det muslimske samfund med den nye stormoské på Nørrebro med blandt andet følgende ord: – København er en mangfoldig by, og vi skal vise hensyn til hinanden. Derfor skal der selvfølgelig også være plads til, at muslimer kan få gode rammer til at dyrke deres religion, ligesom kristne og jøder har det.

Adskillige folketingspolitikere, deriblandt Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann og integrationsminister, Manu Sareen, reagerer skarpt på interviewet og udtalelserne fra talsmanden, Mohamed al Maimouni, her til aften.

– Det er stærkt bekymrende, at vi nu får en stormoské, der åbenlyst har et had til homoseksuelle. Det er slet ikke foreneligt med de værdier, som vi har i Danmark, hvor der skal være plads til alle uanset seksuel orientering, reagerer Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Den nye stormoske, der åbner torsdag på Nørrebro, har været kritiseret for at det islamiske, konservative styre i Qatar, vil øve sin indflydelse på det nye religiøse samlingssted, efter de har doneret 150 millioner til byggeriet af moskéen. Dette afvises af Dansk Islamisk Råd.

Manu Sareen er kraftig i sin fordømmelse udtalelserne fra Dansk Islamisk Råd. – At homoseksualitet skulle være en sygdom, er en fuldstændig absurd påstand, og jeg synes, det er direkte sørgeligt, når en fremtrædende person inden for islam står frem og siger sådan noget sludder i dagens Danmark, siger den radikale integrationsminister.