KULTUR

AXGIL Ærespris til Centralhjørnet!

Foto: Pilu Ottosen

Som en stor overraskelse for publikum og Centralhjørnet uddelte Danish Rainbow Awards – AXGIL i år en ærespris til Centralhjørnet.

I Cirkusbygningen er årets Danish Rainbow Awards – AXGIL i fuld gang, og spændingen omkring de forskellige priser er ved at blive udløst.

Skuespiller Lone Hertz har netop overrakt Æresprisen til Centralhjørnets ejere Torben Rasmussen og ‘Førstedamen’ Jim Olsen. Cirkusbygningen rejste sig og klappede taktfast.

Lone Hertz indledte uddelingen med en følelsesladet beretning om sin egen homoseksuelle bror, som ikke fik den skuespilkarriere han ønskede sig på grund af datidens homofobi.

Centralhjørnet har i 2017 100 års jubilæum.

Bygningen der huser Centralhjørnet blev opført i 1802. De første mange år rummede lokalerne i stuen en købmand men i 1917 åbnede der i stedet et værtshus i lokalerne. Allerede tidligt tiltrak stedet ’mistænkeligt mange mænd’, og blev hurtigt et samlingsssted for homoseksuelle mænd.

Centralhjørnet er kendt, nogle vil sige berygtet, for at være en ægte rygerbar, og kun når der er live-underholdning må gæsterne af og til slukke smøgerne. -Og underholdning er der meget af, og Centralhjørnet tiltrækker gæster fra hele verden. Baren er et ‘must’ på mange homo-rejsenes tur til København.

Mange stamkunder har gennem årene rost den helt særlige atmosfære og ånd som hersker på Centralhjørnet. Her kan man godt være lidt grov i kæften, men man skal også forvente svar på tiltale. Det er der mange der godt kan lide, og “Hjørnet” har sin store faste gruppe af stamkunder.

Mange københavnere lægger også vejen forbi baren i Kattesundet som en del af deres juletraditioner. Julepynten er legendarisk, og man kan vel godt forsvare at sige, at det har taget lidt overhånd. I 2016 var der pyntet op med rundt regnet 10.000 stykker glitrende kugler, guirlander og andet glimmerstads.