Site icon Out & About

København investerer i transpersoner og non-binæres trivsel

Københavns Kommune sætter nu ind over for mistrivslen blandt transkønnede og non-binære.

En million kroner har Købenavns Kommune afsat til at komme mistrivsel blandt transkønnede og non-binære til livs. De skal blandt andet bruges til at lave flere Transit-gruppesamtaleforløb i samarbejde med LGBT+ Danmark.

Københavns Kommunes ungeprofilundersøgelse viser, at transkønnede og non-binære unge kæmper med massiv mistrivsel. De oplever markant lavere trivsel og sundhed sammenlignet med deres jævnaldrende. Og ifølge undersøgelsen svarer næsten hver anden, der identificerer sig som transkønnet eller non-binær, ja til, at de inden for det sidste år har udsat sig selv for selvskade. Til sammenligning er det 15 pct. for kvinder og 7 pct. for mænd i samme aldersgruppe.

Det er ikke kun selvskade, der er et problem for denne gruppe. Omkring hver fjerde transkønnede eller non-binære unge rapporterer at have været udsat for mobning digitalt eller i skolen inden for det seneste halve år. Gruppen skiller sig også negativt ud, når det kommer til ensomhed og brug af hårde stoffer sammenlignet med kvinder og mænd i samme aldersgruppe.

“I København skal man kunne være den, man er. Alligevel kæmper mange transkønnede og non-binære unge med massiv mistrivsel. Derfor er jeg er stolt af, at vi nu opskalerer gruppeforløbene. Vi gør op med ventelisten, så flere kan blive en del af det unikke fællesskab, som Transit-forløbene skaber for non-binære og transpersoner,” udtaler Katrine Kildgaard i en pressemeddelelse. Hun er social- og sundhedsordfører for Radikale Venstre på Københavns Rådhus.

“Vi er rigtig glade for, at Københavns Kommune investerer i bedre trivsel på det her område. Vi kan se, at forløbene virker, og vi håber det kan tjene som inspiration for andre kommuner til også at træde i karakter og etablere indsatser for denne del af vores målgruppe,” udtaler Susanne Branner Jespersen, sekretariatschef for LGBT+ Danmark.

Transit-gruppesamtaleforløbene har siden 2017 hjulpet trans-, non-binære og kønsdiverse personer. Formålet med forløbene er at fremme deltagernes mentale sundhed og sociale trivsel gennem styrket identitetsfølelse og opbygning af sociale netværk. Med de netop afsatte midler vil flere få adgang til støtten.

Kan være svært at leve som LGBTQ+ person i provinsen

Exit mobile version