Site icon Out & About

Afvist i døren på Never Mind fordi han ikke passede ind

Natklubben Never Mind.

Lørdag d. 10 januar blev Julian afvist i døren på Never Mind, angiveligt fordi, at han ikke passede ind.

Da den 40-årige argentiner Julian i sidste uge besøgte sin gode veninde, fik han mere end hvad han regnede med.

For hvad der skulle have været en hyggelig aften i Københavns natteliv, endte brat ved en afvisning i døren på Never Mind.

Julians danske venner måtte gerne komme ind, men selv fik han at vide, at han ikke passede ind og at dørmændene derfor ikke kunne lukke ham ind.

Outandabout.dk har spurgt ejer af Never Mind Christian Carlsen om det kan passe at man på Never Mind afviser bestemte befolkningsgrupper. ’’Alle skal være i besiddelse af et VIP-card når de besøger os i weekenderne. Hvis du ikke har et VIP-kort, kommer du ikke ind.’’ Lyder det fra Christian Carlsen.

Udmelding fra Never Mind er for Julian til stor forundring, da hans to danske venner godt kunne komme ind, på trods af, at de ikke havde VIP-kort.

Julian mener selv, at det skyldes hans hudfarve og at dørmanden henviste til denne, da han sagde, at han ikke passede ind.

Ejer af Never Mind, Christian Carlsen mener ikke at den overstående episode er sand og påpeger yderligere: ’’Man er nødt til at have for øje hvor mange mennesker der bliver afvist på diskotekerne i København. (…)hvis tre homoer bliver slået ned er det mig der står til ansvar.’’ 

Julie Stemann Monberg, der er pressechef for Carl Christian Ebbesen, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune og formand for bevillingsnævnet udtaler: “Det er et klart lovbrud mod forskelsbehandling, hvis man i døren afviser folk på grund af en bestemt hudfarve eller nationalitet.’’

Tidligere episoder

Det er ikke første gang, at Never Mind står overfor klager i forhold til deres afvisninger i døren. Tidligere er et heteroseksuelt par blevet smidt ud, angiveligt fordi de kyssede i baren.

Københavns kommune har netop lanceret en kampagne imod diskrimination med en dertilhørende app, som gør det muligt, at rapportere om diskrimination f.eks. når man er i byen.

Københavns Kommune arbejder for et mangfoldigt natteliv, og opfordrer folk der oplever diskrimination i nattelivet til at registrere det på den nye app ’’Stemplet’’, så kommunen dermed får et overblik over hvor, hvornår og hvem, der udsættes for diskrimination, så de kan styrke og målrette bekæmpelsen af diskrimination i nattelivet bedre, det samme gælder hvis man er udsat for en hadforbrydelse.

Exit mobile version